Preşedintele PSD Giurgiu, deputatul Marian Mina: PSD pune pe primul loc oamenii şi economia românească şi susţine introducerea taxei de solidaritate!

PSD

În condiţiile în care populația și firmele mici se confruntă cu o creștere substanțială a prețurilor, introducerea taxei de solidaritate pe veniturile marilor companii este absolut necesară.
PSD susţine şi promovează introducerea acestei taxe ce vizează EXCLUSIV companiile mari, cu venituri de peste 100 de milioane de euro, care își diminuează artificial profiturile, cu scopul vădit de a-și reduce obligațiile față de bugetul de stat. NU este corect ca factura crizelor să fie plătită de cetățeni, în timp ce doar unii prosperă!
Firmele cu venituri foarte mari au obligația de a plăti un impozit pe profit echivalent cu măcar 1% din cifra lor de afaceri, așa cum plătesc toate firmele mici din România.
Pentru că obiectivul PSD este acela de a sprijini populaţia vulnerabilă, cu o atenție suplimentară acordată salariaților cu venituri mici și medii, susţinem şi reducerea impozitării muncii şi creşterea veniturilor salariaţilor, astfel încât toți să aibă un trai decent.
Modelul fiscal propus de PSD are în vedere scăderea taxelor pe aceste salarii, astfel încât să rămână mai mulți bani în buzunarele salariaţilor care contribuie, prin muncă, cel mai mult la dezvoltarea economică a țării.
În plus, statul trebuie să sprijine IMM-urile, fermele agricole și infrastructura critică, în principal școlile și spitale, astfel încât acestea să își poată instala cât mai rapid sisteme proprii de producere a energiei din surse regenerabile. România are la dispoziție 12 miliarde euro, bani europeni, din Fondul de Modernizare, pentru atingerea acestui obiectiv.


Publicat  :  februarie 1, 2023

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare