Pensionarii beneficiază de bilete de tratament gratuite sau la jumătate de preţ în staţiunile balneare

pensii

Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu anunţa continuarea procesului de alocare a biletelor de tratament balnear asigurate prin unităţile de tratament aflate în proprietatea Casei Naţionale de Pensii Publice.
Din cele aproximativ 220.000 locuri de tratament balnear care pot fi contractate în anul 2015, în limita bugetului aprobat pentru pentru acest tip de prestaţii, o parte este asigurată prin unităţile proprii.
Astfel, în cursul anului 2015, prin cele 13 sucursale ale Societăţii de tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă (SC. T.B.R.C.M. SA), Casa Naţionala de Pensii Publice a pus la dispoziţia beneficiarilor un număr de 58.665 locuri.
Din data de 20 ianuarie 2015 s-a început primirea cererilor de bilete de tratament balnear pentru anul 2015, prima serie începând din 16 februarie a.c., numărul total de serii fiind de 19 (16.02.2015 – 01.12.2015).
Staţiunile unde se afla unităţile de tratament balnear sunt:
HERCULANE, CĂLIMĂNEŞTI, SLĂNIC MOLDOVA, VATRA DORNEI, AMARA, CACIULATA, COVASNA, VĂLENII DE MUNTE, FELIX, EFORIE NORD, GEOAGIU, MANGALIA, GOVORA, SATURN, OLĂNEŞTI, TECHIRGHIOL, PUCIOASA, SLĂNIC PRAHOVA

Durata sejurului (seriei) este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile Până la data de 4 iunie 2015, au fost repartizate 961 bilete de tratament, din care 494 bilete au fost deja valorificate, procentul de valorificare fiind de 51,40%.
Pentru perioada: 05.06.2015 – 08.10.2015, pentru staţiunile de pe litoral au fost repartizau 193 bilete, din care, pentru:
– MANGALIA: 22
– TECHIRGHIOL: 22
– EFORIE NORD: 30
– SATURN: 109
Cererile se depun cu cel puţin 45 de zile anterior primei luni din perioada pentru care se solicita biletul, cererile fiind individuale.
În cursul unui an calendaristic, persoanei îndreptăţite i se poate elibera un singur bilet de tratament.
Pot beneficia de tratament balnear, în condiţiile legii, persoanele care au calitatea de pensionar din sistemul public de pensii, asigurat al sistemului public de pensii sau beneficiar ai prevederilor unor legi speciale ce reglementează dreptul la bilete de tratament balnear.
În cazul pensionarilor din cadrul sistemului public de pensii, contribuţia individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie.
În cazul salariaţilor care au în luna anterioară celei în care se efectuează repartiţia, venitul lunar mai mic sau egal cu salariul mediu brut pe economie, cuantumul contribuţiei este de 50% din preţul biletului de tratament balnear.
Cei al căror venit lunar depăşeşte salariul mediu brut pe economie achita preţul integral al biletului de tratament balnear.
Reamintim că, în situaţia neridicării biletului de tratament repartizat potrivit actualelor criterii, pentru o serie, solicitantul mai poate obţine un alt bilet de tratament balnear doar din categoria celor nevalorificate pentru seria respectivă sau, după caz, la cerere, pentru o altă serie.


Publicat  :  iunie 8, 2015

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare