Liberalii giurgiuveni sunt împotriva modernizării şi dotării Spitalului Judeţean Giurgiu

grup consilieri liberaliMotto:”Este mai prost decât Farfuridi şi mai canalie decât Caţavencu „
                                                                                                I.L Caragiale

Două proiecte de hotărâre, mari şi late, s-au aflat pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului judeţean de joi, 18 ianuarie.
Primul proiect viza predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA a amplasamentului situat în judeţul Giurgiu, municipiul Giurgiu, Bulevardul Bucureşti, nr. 18, şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii „Reabilitare şi dotare corp Spital Nou C1+C2”.
Este vorba despre reabilitarea, modernizarea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgente Giurgiu, cu siguranţă, cea mai importantă investiţie din judeţul Giurgiu în domeniul sănătăţii din ultimii 28 de ani.
Toţi cei prezenţi ne aşteptam la o şedinţă mai mult festivă, eventual cu aplauze şi cupe de şampanie ciocnite la final. Până la urmă, nu era nimic politic, ci doar un proiect care însemnă foarte mult pentru toţi locuitorii judeţului Giurgiu.
Surpriză a fost însă mare şi total neaşteptată. Consilieri PNL Giurgiu au considerat că este cel mai bun moment să demonstreze cât de penibili şi slugarnici pot fi, cu Neicuşor Iacob (NR.eroare de nume intenţionată), aka „Dandanache de la Ogrezeni” şi Florin Velicu, aka „Caţavencu”, pe post de cuplu comic, desprins din sceneta: „Noi nu suntem normali!”.
Pe motive de-a dreptul ridicole: din titlu nu reiese exact ce votăm, de ce şedinţa este extraordinară şi nu de îndată, de ce aţi vorbit la telefon şi nu pe fax, ce atâta grabă cu acest proiect, email-ul meu nu s-a deschis, etc, consilierii liberali au încercat să explice de ce s-au abţinut să voteze acest proiect, care de fapt este un vot împotriva tuturor celor care urmează să primească îngrijiri medicale la spitalul judeţean.
Neicuşor Iacob (PNL Giurgiu): După părea mea, aceste discuţii au loc pentru că această şedinţă este mai degrabă de îndată, decât extraordinară. Nu am avut timp să citim materialele, fapt pentru care grupul PNL se abţine.
Marian Mina (preşedintele Consiliului judeţean): Şedinţa este de îndată deoarece astăzi, la ora 13:00, noi trebuie să predăm amplasamentul.Nicosur iacob
Neicuşor Iacob: Eu şi colegii mei nu am înţeles mare lucru, de aceea ne abţinem.
Marian Mina: Ieri, la ora 15:30, aţi primit toate materialele. Chiar nu aţi avut timp până astăzi să le studiaţi? Bine, înţeleg, aşa este ordinul pe unitate să nu votaţi.Florin velicu
Florin Velicu (PNL Giurgiu): Nu s-a putut deschide email-ul, pentru că l-am primit într-un format care trebuie upgradat (NR: documentele erau nişte amărâte de pdf-uri, pe care şi un copil de clasa I-a ştie să le deschidă).
Neicuşor Iacob: Din punctul meu de vedere, noi, consilierii judeţeni, avem o mare responsabilitate când votăm. De data aceasta, noi nu votăm împotrivă, noi ne abţinem.
Marian Mina: Domnule Iacob, repet, au fost trimise la 15:30, de ce Dumnezeule nu le-aţi citit?
Neicuşor Iacob: Păi, mă întrebaţi pe mine de ce le-aţi trimis la 15:30? (SIC!)
Marian Mina: Doamne! Nu mai este Mihnea Boerescu consilier, dar dv. îi ţineţi locul cu brio…
Neicuşor Iacob: De ce a fost convocata şedinţa de îndată?
Marian Mina: Pentru că sunt urgenţe.
Neicuşor Iacob: Atunci, noi ne abţinem la urgenţele voastre.
Marian Mina: Sunt ale judeţului, nu ale mele. Domnule Iacob, tableta pe care aţi primit-o de la Consiliul judeţean să o folosiţi şi să citiţi, nu să jucaţi Solitare pe ea.
Neicuşor Iacob: Vreau să vă anunţ că nici până acum nu am primit tableta.
Marian Mina: Păi, luaţi-o de la Mihnea Boerescu, ca în arest la domiciliu nu mai are nevoie de tableta.
Aurelia Dobre (PSD Giurgiu): Vedem în Bucureşti şi în alte localităţi din ţară cum opoziţia este împotriva construirii de spitale. După ce aţi închis atâtea spitale, când aţi fost la guvernare, acum sunteţi împotriva modernizării lor. Trebuie să vadă toată lumea cine este cu adevărat PNL-ul, cu Băsescu lor, cu tot.
Uman, este foarte greu de explicat atitudinea consilierilor PNL.Dacă în cazul lui „Dandanache de la Ogrezeni” şi „Caţavencu”, exista o oarecare înţelegere, ce ţine de felul lor de a fi, de ahtierea după funcţii şi favoruri, este imposibil de înţeles cu Georgeta Mihuţ şi Daniela Neagu, două doamne cu o carieră profesională respectabilă, pot accepta asemenea compromisuri.
În rest, orice comentariu este de prisos.


Publicat  :  ianuarie 18, 2018

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare