Guvernul propune o lege prin care norma de hrană a deţinuţilor să fie stabilită prin consultare cu nutriţionişti

puscariasi

Guvernul a adoptat, joi, un proiect de lege care stabileşte că Ministerul Justiţiei va decide, prin ordin, norma de hrană a deţinuţilor după consultări cu specialişti din domeniu, modificând astfel criteriile în vigoare, care prevăd doar o raportare la valoarea calorică.

Modificările vizează modul în care este asigurată hrana pentru deţinuţi, iar unul dintre criteriile avute în vedere a fost cantitatea şi calitatea hranei, aşa cum se arată în jurisprudenţa CEDO şi standardele stabilite de către Regulile Penitenciare Europene. Reglementările actuale vizează doar valoarea calorică a hranei.

Normele minime obligatorii de hrană urmează să fie stabilite după consultarea unor specialişti în nutriţie, prin ordin al ministrului justiţiei. Astfel, pentru fundamentarea baremurilor calorice au fost avute în vedere Ghidul pentru alimentaţie sănătoasă, elaborat de Societatea de Nutriţie din România, recomandările Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice N. Paulescu, Institutului de Boli Infecţioase Prof. dr. Matei Balş, Institutului de Pneumologie Marius Nasta şi literatura de specialitate.

Sursa :www.news.ro


Publicat  :  septembrie 7, 2017

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare