Ministrul Educaţiei dă câştig de cauză Bisericii Ortodoxe Române în cazul orelor de Religie predate în şcoli. De acum, înscrierea elevilor la cursuri nu se mai face anual, ci o singură dată până la schimbarea opţiunii, scrie Hotnews.
Modificarea a fost făcută de ministrul Educaţiei, Valentin Popa.
După ce Curtea Constituţională a decis că Religia nu mai este obligatorie în şcoli, s-a iscat o adevărată dezbatere referitoare la modul de înscriere a elevilor la această materie. Astfel, Ministerul a decis în 2015 ca cei care vor să meargă la această disciplină se înscriu anual, însă Patriarhia Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a contrazis atunci Ministerul şi a spus că „înscrierea la ora de Religie se face o singură dată şi este valabilă permanent până la o eventuală schimbare a opţiunii”. Adică exact modificarea operată acum de ministru.
Ministerul Educaţiei a publicat luni în Monitorul Oficial Ordinul nr. 3.218 din 16 februarie 2018 pentru modificarea Metodologiei de organizare a predării disciplinei Religie în învăţământul preuniversitar.
Câştig de cauză pentru BOR. De acum, înscrierea copiilor la orele de Religie se face o singură dată
Publicat
: martie 14, 2018
Related Articles
-
-
PRIMA REUNIUNE A PROIECTULUI DE TINERET ERASMUS+ ”DANCE ACTIVELY N’ CELEBRATE EUROPE – D.A.N.C.E.”, IMPLEMENTAT DE ASOCIAȚIA CULTURALĂ PENTRU COPII ȘI TINERET ”MILLENIUM ART”, GIURGIU
-
Imagini în exclusivitate: Atenţie, giurgiuveni! Un cetăţean norvegian a furat un autoturism din parcarea de la Kaufland

Citește și …
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0
-
-
-
-
Ședință de lucru a Colegiului Prefectural Giurgiu
Posted in: Actualitate, Administratie Comments: 0 -
-
-
-
-
-
-
Exclusiv: Satele din Giurgiu sunt ” terorizate” de câinii fără stăpâni. Adăposturile pentru animale, o afacere bănoasă
Posted in: Actualitate, Dezvaluiri Tags: adaposturi de caini, caini fara stapani, giurgiu, Valter MaracineanuPreambul: Conform unui Regulament din anul 2023 al Parlamentului şi Comisiei Europene (COM (2023), 769 final), comerţul cu câini şi pisici în cadrul Uniunii Europene este o afacere foarte profitabilă. UE estimează că anual se realizează tranzacţii, prin practici comerciale neloiale sau chiar ilegale, în valoare de 1,3 miliarde euro. Cu ocazia acțiunii coordonate a […]
Read More
Post your comments