Bătaie ca-n ” Şapte Păcate” la primăria Bulbucata. Băieţii primăriţei Lucia Andrei ar fi lovit cu sălbăticie familia viceprimăriţei Botea Elena

cats

Botea Natalia Elena este de 7 ani viceprimar al comunei Bulbucata. Relaţia profesională cu primarul Andrei Lucia a fost una normală de colaborare, însă aceasta a degenerat în ultima perioadă:

IMG_20200728_123113
” În luna ianuarie 2020 un rival al primăriţei a venit la noi acasă pentru a discuta cu soţul meu. Aflând despre această vizită, a doua zi Andrei Lucia mi-a retras toate atribuţiile şi a refuzat să mai vorbească cu mine „, îşi începe Elena Botea povestea care avea să se incheie cu certificate medico legale şi un dosar penal blocat de 6 luni.IMG_20200728_123140
În data de 13 martie 2020, Constantin Botea, soţul viceprimăriţei, însoţit de fiul acestora în vârstă de 18 ani, Botea Ionuţ Alexandru, s-au deplasat la sediul primăriei pentru a obţine o adeverinţă. Deoarece secretarul primăriei nu era prezent, aceştia au plecat, revenind după aproximativ o oră. În acest interval de timp Lucia Andrei i- a sunat pe cei trei băieţi ai săi: Iulian ( consilier local PNL Bulbucata şi administratorul firmei Enviro Investment, care exploatează balastierele familiei Andrei) , Mircea (consilier judeţean şi fost director la sucursala Giurgiu a Apelor Române), Cornel ( patronul restaurantului KM 28 din Gorneni) şi le-a cerut să vină de urgenţă la sediul primăriei:
” Când soţul şi fiul meu au revenit la sediul primăriei, cei trei băieţi ai primăriţei, însoţiţi de finul lor, Neacşu Ionuţ (angajat al primăriei), s-au năpustit asupra noastră şi au început să ne lovească cu sălbăticie strigând: Ce morţii voştri căutaţi aici? Mircea Andrei îmi lovea fiul în faţă, în timp ce Neacşu îl ţinea de mâini. Andrei Iulian mă lovea pe mine până am căzut şi am spart un geam din primărie.
În timpul acesta primăriţa Andrei Lucia privea ca la un spectacol, strigând: Bine va face, aşa vă trebuie! După ce am reuşit să scăpăm din mâinile familiei Andrei, plini de sânge, am sunat la 112″, ne mai spune Botea Elena.
Poliţiştul au venit, au văzut, au plecat. Deşi primăria Bulbucata este monitorizată video, poliţistii au solicitat înregistrările video doar după câteva zile, când acestea nu mai existau:
” Primăria noastră este monitorizată video, era simplu să fie cerute înregistrările din acea zi. Imediat după incident Andrei Lucia a dispus a fie înlocuită yala de la uşa primăriei şi au dispărut şi probele video. A pretextat că în acea zi camerele nu au funcţionat”, ne-a mai declarat Botea Elena.
Familia Botea are certificate medico-legale prin care se confirmă că au fost loviţi. Cel mai afectat a fost fiul, Alexandru Botea, căruia medicii i-au recomandat 16-18 zile de îngrijire medicală , cu diagnosticul: „TCF cu fractură de OPN şi fractură perete anterior sinus frontal drept cu înfundare, ce poate fi produs prin lovirea cu un corp dur”.image 1image 2
Imediat după ce am realizat interviul cu viceprimariţa Elena Botea i-am solicitat un punct de vedere şi lui Mircea Andrei în legătură cu cele întâmplate. După ce bâjbâit ceva greu de înţeles, că familia Botea a luat o bătaie, dar nu ştie de la cine, a pus placa cu ” nu îmi amintesc, dar promit să vă sun imediat ce îmi amintesc. „
Probabil o fi sunat, dar nu unde trebuie, pentru că noi nu am primit vreun punct de vedere.
Întrebarea firească pentru toţi cei care citesc aceste rânduri este: de ce viceprimariţa comunei Bulbucata s-a decis să vorbească tocmai acum, la aproximativ 6 luni de la incident?
Pentru că a avut încredere în autorităţile statului şi a sperat că acestea vor face dreptate.
Există doar un dosar, 172687/457P2020. Nu au fost chemaţi la audieri, nu au fost luate declaraţii martorilor. Finalul va fi probabil încă un dosar închis din considerente şi interese politice.
Nici astăzi viceprimăriţa comunei Bulbucata nu îşi explică ce a declanşat incidentul şi reacţia sălbatică a băieţilor primăriţei Andrei Lucia.
O discuţie din data de 12 martie, dintre Elena Botea şi Iulian Andrei, administratorul balastierelor familiei Andrei, poate explica dilema:
” Cu o zi înainte de incident, Iulian Andrei m-a ameninţat ca să nu-i fac probleme cu balastierele, că o să mă omoare „, spune Elena Botea.image 3
Cuiul lui Pepelea pentru primăriţa Lucia Andrei se pare că este afacerea cu balastiere ce aduce profituri semnificative familiei
Dar aceasta este o altă poveste, pe care o vom dezvolta pe larg


Publicat  :  iulie 29, 2020

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare