SFÂRȘIT DE CAPITOL, ÎNCEPUT DE DRUM NOU LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7, GIURGIU

 

scoala 7

În perioada 2017-2019 Școala Gimnazială Nr.7 derulează proiectul Erasmus+ Acțiunea cheie 2, ”The Way People Live in Different Countries” (CUM TRĂIESC OAMENII ÎN DIFERITE ȚĂRI), finanțat de Comisia Europeană și administrat în România de ANPCDEFP București. Instituția coordonatoare este o școală din Chomutov, Cehia, și parteneri – școli din Grecia, Finlanda și Cipru.

În săptămâna 21-25 ianuarie 2019 a avut loc în Giurgiu, activitatea de învățare/predare/formare, a proiectului, la care au participat elevi și profesori din țările partenere.

Programul vizitei a cuprins workshop-uri tematice (vizitarea Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Giurgiu, prezentarea țărilor participante, învățarea cântecului românesc,, Coborâi din deal în vale,,, a dansului ,,Alunelul,,, a legendei românești ,,Meșterul Manole,, , a rețetelor tradiționale românești : salată de vinete , bulz, sarmale și papanași ; a tradițiilor românești, vizitarea orașului nostru, a Muzeului Satului din București, vizită de lucru la Curtea de Argeș – locul de unde izvorăște legenda Meșterului Manole, participarea elevilor la cursuri etc).

,, A fost o adevărată experiență pentru toți. Participanții au învățat lucruri noi și le-au experimentat. Sper că vom continua cu noi proiecte europene. Felicitări partenerilor noștri ! Mulțumiri colegilor, părinților și elevilor impicați ! ,,( prof. Gemescu Mircea)

,, Săptămâna aceasta a fost extraordinară pentru proiectul nostru deoarece am avut partenerii noștri în școală și în oraș. A fost o plăcere să-i întâlnesc pe toți și să lucrăm împreună. Sper să colaborăm foarte bine și în viitor.,, (prof. Anghel Marinela)

,, Activitatea de învățare și formare a cuprins multă muncă diversă, interdisciplinară și relațională. A fost un sfârșit de capitol benefic pentru toți participanții.,, (prof. Roșu Roxana)

Feed-back-ul acestor activități s-a materializat și prin completarea de către participanți a analizelor SWOT ( puncte tari și puncte slabe) realizate de către aceștia.

Diseminarea activităților se va face de către participanți la ședințele cu părinții, în cadrul orelor de consiliere și orientare, în ședinele consiliului profesoral și al celui de administratie, în cadrul cercurilor pedagogice și în mass-media locală.

Elevii cehi, greci, ciprioți și finlandezi au fost cazați în familiile elevilor români unde au legat noi prietenii, au exersat limba engleză și au aflat cum trăiesc românii.

La sfârșitul reuniunii, toți profesorii și elevii au primit certificat de participare.

Un drum nou începe în săptămâna 28 ianuarie – 1 februarie cu proiectul ENVIRONMENTAL GREEN GATE SCHOOLS, un drum care duce la Chatellerault, în Franța, la Colegiul ,,George Sand,, unde va avea loc prima mobilitate la care vor participa elevi și profesori din tările partenere : România, Lituania, Grecia, Germania și Italia. Din partea Școlii Gimnaziale Nr. 7, vor participa 3 profesori ( Gemescu Mircea, Anghel Marinela și Murariu Nicoleta) și 5 elevi ( Bălăceanu Luca V A, Ghiță Mihnea VI A, Sandu Alessia, Niță Riana și Militaru Monica VII C).

Un sfârșit de capitol al proiectului Erasmus + THE WAY PEOPLE LIVE IN DIFFERENT COUNTRIES închide o săptămână de lucru fertilă și un început de drum nou al proiectului european ENVIRONMENTAL GREEN GATE SCHOOLS deschide perspective generoase în dezvoltarea învățământului giurgiuvean.


Publicat  :  ianuarie 28, 2019

Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

ziare